Turkcell TV Plus Müşteri Hizmetlerine Bağlanma 2019

Turkcell TV Plus Müşteri Temsilcisine Bağlanma işlemine yazımızda yer vereceğiz. Ayrıca mutlaka okunması gereken, içinde akıllı cihaz uygulamalarından kendimizi korumamız gerektiğini anlatan Turkcell teknoloji zirvesi yazımızı bulabilirsiniz.

Turkcell TV Plus, günümüz teknolojisine uygun, Her yerden izle, Kaydet izle, durdur gerial izle gibi özellikleri ile tüm akıllı cihazlarda, Aklıllı televizyon, bilgisayar, telefon ve tabletlerde aynı anda farklı içerikleri izleyebileceğiniz, sen nereye TV oraya şeklinde bir hizmettir.

Turkcel TV Plus Bireysel Müşteri Hizmetlerine bağlanma  numarası 0532 532 00 00

Turkcel TV Plus Kurumsal Müşteri Hizmetlerine bağlanma numarası 0850 222 1222

Turkcell Müşteri Hizmetleri

Turkcell Teknoloji Zirvesi 2019

İnsanlık bilinen tarihi boyunca teknoloji ile hayatı kolaylaştırmanın yollarını aradı. İletişim Teknolojileri, bilgisayarlar, sensörler adeta dünyanın her tarafını baş döndürücü bir hızla kuşatmaya başladığı bir dönemden geçiyoruz. Aslında biz teknolojiyi, Allah’ın bize bir lütfudur diyoruz. Teknoloji adete medeniyetlerin, sanatın, bilimin anası durumunda. Teknolojik gelişmelerin odağında yer alan bilgi ve iletişim teknolojileri sektörü de, artık kendi başına bir sektör olmanın yanında, diğer sektörlerde kalkınma ve büyümenin baş aktörü haline gelerek dijital dönüşüm çağının en önemli faktörü haline gelmiş durumdadır. Son dönem eğilimler ışığında önümüzdeki yılların gündemini meşgul etmeye devam edecek olan akıllı şehirler, yapay zeka, büyük veri analitiği, robotik uygulamalar ve siber güvenliği gibi kavramların ve teknolojilerin hemen hemen tamamının iletişim teknolojileri ile çok yakından ilgili olduğunu görmekteyiz. Neslimizin muhtemelen tarihteki en muazzam olaylardan birkaçına şahit olduğunu görüyoruz. Birincisi bu çağda gerçek bir makine zekasının oluşturulması, diğeri ise gezegenimizin tüm ekonomik paradigmalarını gerçekleştirecek şekilde insanlığın adeta ortak bir şebeke birbirine bağlanması. Bu ortamda büyük veriyi elinde bulunduranlar ve bunu iyi analiz edip faydalı bilgiye dönüştüren firmalar ve ülkeler rekabetçi bir avantaj elde etmektedir.

Bu açıdan bizimde iki önemli hedefimiz var.

Birincisi, ülkemizde üretilen verinin teknik bir zorunluluk olmadığı sürece, yurtdışına çıkarılmamasını sağlamak ve ülkemizi bölgesel bir veri merkezi haline getirmek için cazip koşulları oluşturmak. Diğer taraftan bu büyük veriyi kullanan şirketlere baktığımızda, facebook, Google, twiter gibi küresel firmaların kullanıcılarının kişisel verilerinin korunması konusunda kendilerini daha da geliştirmeleri gerektiği gözükmektedir. Bu şirketlerin kullanıcılarına karşı daha dürüst ve daha şeffaf olmaları gerekmektedir. Aksi halde testi kırıldıktan sonra bunun yapıştırılması olanaksız olur. Kişisel verilerimizin kullanılarak davranış biçimlerimizin ve karar alma mekanizmalarımız dahil davranış bilimine göre incelendiğini, algoritmalar ile algıların yönetilmeye çalışıldığını hep birlikte gözlemledik. Bir yandan bizim olan Veri bir yandan sömürülürken bunu ifade özgürlüğü olarak savunan şirketlerin maskesi de bizce düşmüş durumda.

Teknoloji ile birlikte büyük bir gelişmeden bahsediyoruz, ancak 50 milyon kişiye ait verilerin bir firma tarafından farklı amaçlarla kullanılması algılarımızın yönetildiğini görmek teknolojik ilerlemenin dikkat edilmesi gereken bazı özelliklerinin de içerisinde barındırdığını bizlere göstermektedir. Her ne kadar bu şirketler verileri kullanıcıların izniyle topladıklarını ifade etseler de, bizler ancak kendi verimizle ilgili rıza ve söz sahibi olabiliriz. Dostlarımızın sadece bize özel olarak paylaştıkları veriler bizim üzerimizden üçüncü taraflarla paylaşılamaz. Sıradan bir kullanıcı telefonuna veya bilgisayarına yüklediği uygulamaların arka planda neler yaptığının çokta farkında değiliz. Kullanıcıların facebook gibi dijital platformlarda kişisel verilerini paylaşmamaları noktasında yapılacak uyarıların esasında hedef odaklı olması gerektiğini düşünüyoruz. Yasak koymak yerine tehlikeyi göstermek bilinçlendirme adına daha etkili olacaktır. Örneğin deniz girmek yasaktır tabelası yerine köpek balığı vardır tabelası daha etkili olacaktır. İnternet ortamını da bir okyanus olarak tanımlarsak, bunun faydalarını anlatırken kişisel verilerin yabancı kişilerin eline geçmesini engellemek için bilinçlendirme yapmaya devam edeceğiz.

Arka planda kötü niyetli çalışıyor olan bazı uygulamalar tespit edildi ve ülkemizde bu uygulamalar engellendi. 25 adet mobil rehber uygulamasının rehberimizdeki bilgilerimize erişmenin yanı sıra, beş tanesinin sms’lere ulaştığını, yedi tanesinin görüşme kayıtlarınıza ulaştığını, iki tanesinin telefonunuzun kamerasına, dört tanesinin konum bilgisine ulaşabildiğini tespit etmiş durumdayız. Yine bu uygulamalar içinde kullanıcının sim kart numarasına imei numarasına, mikrofonla erişen ve arama yönlendiren ve aramayı iptal etme işlemleri yapan uygulamalar tespit edildi. Gayet masum bir rehber uygulamasının kişisel verilerimizde ne kadar gizli bilgilerimize ulaştığını görüyorsunuz.

Dikey sektörler olarak adlandırdığımız bilgi teknoloji uygulamalarının, kendisine önemli bir büyüme potansiyeli ve pazar bulduğu alanlarda büyümesi, gelişmesi ve dijital devrimin sürekliliği için geleneksel endüstrilerinde dijitalleşmesi çok büyük önem arz ediyor. Dünya genelinde sosyal medya kullanım durumuna baktığımızda bir dakikada dünya markası da olan BİP mesajlaşma uygulamasında en az 50 bin mesaj iletildiği, googleda 4 milyona yakın aramanın yapıldığı görünüyor. 2025 yılına kada bu dijital dönüşüm pazarında iyimser tahminlere göre 15 trilyon dolar büyüklüğe ulaşması bekleniyor. Bizde bu 15 trilyon dolarlık pazarda ülke olarak yerimiz almak zorundayız. Ve yapılan çalışmaları sonuna kadar destekleyecek düzenleyici çalışmalar yapıyor olacağız.

Kendimiz açısından iletişim sektöründe, kısaca bazı ön görüleri sıralamak gerekirse, mobil uç yada son birim haberleşmesi veya çoklu erişim uç birim haberleşmesi denen mimari ile şebekeleri yormayan çözümler, yazılım tabanlı şebekeler ve şebeke fonksiyonlarının sanallaştırılması gibi yenilikler bir çok faydayı da beraberinde getirecek diye düşünüyoruz. 5G ve ötesi ile birlikte Telekom alanındaki geleneksel iş modelleri değişecek ve bütün bunların etkileri, araçtan araca her yere konsorsiyumu gibi küresel gelişmeler üzerinde görüyoruz. Bizlerde başta ulak olmak üzere yerli ve milli teknolojilerin buna sağlayacağı katkı ve bunun önemini biliyoruz ve ona göre hareket ediyoruz.

12 Şubat 2019 
Görüşlerinizi Belirtmek İster misiniz?