Vodafone Müşteri Hizmetlerine Bağlanamıyorum 2019

Vodafone müşteri hizmetlerine Bağlanamıyorum diyorsanız bu yazımız sizin için. 542 veya 444 0 542 numaralarından ya da 7000’i tuşlayarak ulaşabilirsiniz. Ancak 7000’i aramak ücretsiz olsa da buradan müşteri hizmetlerine bağlanmak zordur, buradan hızlı bağlanma durumu yoktur. Diğer numaraları yani 542 ve 444 0 542 numaraları ile ücretli ama Vodafone müşteri hizmetlerine Direk bağlanabilmek mümkündür. Bu numaralar ile aradığınızda dakika paketinizden düşer.

444 0 542 ya da 542’yi aradıktan sonra sesli komut başladığında sırayla ve 1 saniye ara ile “1” “1” “6 rakamlarını tuşlayıp Vodafone müşteri temsilcisine bağlanamıyorum derdinden kurtulabilirsiniz. Alttaki linkte daha ayrıntılı güncel anlatım yapılmıştır.

Vodafone Müşteri Hizmetleri

Vodafone Dijital Dönüşüm

Dijital dönüşümün lideri Vodafone ile yarının dünyasına hoş geldiniz. Dijitalleşme geniş bandın gücüyle bireyleri, kurumları, iş kollarını, günlük hayattan bütün topluma kadar ülkeleri, hatta ülkelerin kaderini böylece tüm dünyayı dönüştürdü. Bu yeni dünyada yerinizi almaya hazır mısınız.

İşte bu yazımızda zamandan ve mekandan bağımsız, geleceği bizlere getiren dijital dönüşümü konuşmak istiyoruz. Dijital dönüşümün, geniş band erişiminin hayatımızı nasıl değiştirdiğini çok iyi anlamalıyız ve o nu gerçekten takdirle karşılamak lazım. Artık ülkemizde çiftçilerimiz, evlerinden kalkmadan tarlalarını sulayabiliyorlar, artık onlar anında hava değişimlerinden haberdar olup hasatlarını koruyabiliyor, verimliliklerini arttırabiliyorlar. Onlar hiçbir aracıya gerek kalmadan, ürünlerini tüm dünya ile paylaşabiliyorlar.

Artık dijital dönüşüm ile, ülkemizde kadınlarımız ekonomiye daha fazla katılıyor. Vodafone önce kadın katılımcılarından Mersin’in Mezgitli köyünden Muazzez hanım bir sanal mağaza açarak, köyündeki tam 100 kadına iş sağlayan bir işletmeye dönüşebiliyor. Artık dijital dönüşümde hayatımızın her alanında sağlıktan bankacılığa, eğitimden tarıma her alanda çok büyük bir değişim gözlemliyoruz. İşte bu nedenle bizler Vodafone Türkiye olarak, yeni stratejik programımızı, dijital dönüşüm hareketi ismiyle lanse ettik. Çünkü biler Vodafone Türkiye olarak misyonumuzu Türkiye’de dünyanın en ileri geniş band teknolojileri ile Türkiye’deki herkese daha iyi bir gelecek için ilham vermek olarak belirledik. İşte bu nedenle yatırımlarımızı hızlandırdık. Hem mobil hem sabit internet alanında.

Çünkü biz, dijitalleşmenin Türkiye için çok bir fırsat, dijitalleşmenin Türkiye için refah ve kalkınma için bir vazgeçilmez olduğunu düşünüyoruz Telekominikasyon sektörü bu bahsettiğimiz dijitalleşmenin lokomotifi durumundadır. Hatırlarsınız çevirmeli internet bağlantısından, bugün geldiğimiz nokta artık 4.5G ve Fiber ile saniyede 1 Gigabit hızları konuşuyoruz. Dünyada tam 3 milyar insan, artık internete cep telefonları vasıtasıyla ulaşıyor. Ve çok yakında 2020 yılında tam 50 milyar cihazın internete bağlı olacağını konuşuyoruz.

Telekominikasyon sektöründeki bu gelişmeleride tüm dünyada Vodafone grubu liderlik ediyor. Grubumuz 450 milyona yaklaşan abonesiyle, 20 milyonu aşan kurumsal aboneleriyle, hem yatırımları hem aksiyonlarıyla dijital dönüşüme liderlik ediyor.

Vodafone müşteri hizmetlerine Bağlanamıyorum 2019 ile ilgili diğer görseller

14 Şubat 2019 
Görüşlerinizi Belirtmek İster misiniz?
Yorumlar (2 Yorum)