İgdaş Müşteri Hizmetleri İletişim Numarası 2019

İgdaş Müşteri Hizmetleri İletişim Numarası ve İgdaş’ın başarı dolu hikayesi yazımızdadır.
Gökyüzüyle arkadaş sloganı, vizyoner yönetim anlayışı ile gerçekleştirilen projeler ve sürdürülebilir başarılarıyla İgdaş, uluslararası bir markadır. Türkiyedeki doğalgaz kullanıcılarının yüzde 50 sine sahip olan İgdaş’ın 6,3 milyon abonesi vardır.Türkiyenin 30. Büyük şirketi konumundadır. Ayrıca ülkemizin en değerli 32. Markasıdır.

Ülkemizde konutlarda kullanılan doğalgazın yüzde 37’si İstanbul’da İGDAŞ tarafından dağıtılmaktadır. 23.500 kilometre Toplam hat uzunluğuyla İstanbul’un her yerine doğalgaz ulaştırıyor. 2017’de 6 buçuk milyar metreküp doğalgaz tüketimi ile, ortalama bir Avrupa ülkesinin toplam tüketim seviyesine ulaşan İstanbul’da 1859 km çelik hat, 16.182 km polietilen hat ve 5.126 km servis hat yatırımı yapılmıştır.
İgdaş Müşteri Memnuniyeti yüzde 95 seviyelerindedir. Kurumsal itibar oranı ise yüzde 82’dir. Müşteri memnuniyeti konusunda Türkiye’de ulaşılması zor bir başarıya imza atan İgdaş ayrıca ülkemizin ortalamasının çok üzerinde kurumsal bir itibarın sahibidir.
Türkiye’nin en büyük doğalgaz dağıtım şirketi İGDAŞ; Dünya çapında yürüttüğü benchmarking çalışmaları ile sektöre öncülük ediyor. Sektörde Standartların Belirlenmesi ve Yasal Mevzuatların Oluşmasına Büyük Katkı Sağladı.
İGDAŞ, düzenli olarak gerçekleştirilen “Uluslararası Doğalgaz Sempozyumu INGAS” ile, çok sayıda ülkenin sektör temsilcilerini bir araya getiriyor, sektörün geleceğine ışık tutuyor.
İGDAŞ İstanbul’un en büyük çevre projesine imza attı, toplum sağlığını tehdit eden hava kirliliği ortadan kaldırıldı. İstanbul’u yeniden tertemiz bir gökyüzüyle buluşturan İGDAŞ, 1990’lı yıllarda 219 mikrogram/m3’e yükselen hava kirliliği oranını 4 mikrogram/m3’e düşürmeyi başararak İstanbul’u dünyanın havası en temiz metropollerinden biri haline getirdi.

187 Doğalgaz Acil Hattı

İstanbul’un tamamına yayılmış 32 şebeke şefliğinde, uzman acil müdahale ve bakım onarım ekipleriyle hizmet veren İGDAŞ, 187 acil hattına gelen ihbarlara 7 gün 24 saat cevap veriyor, en geç 15 dakika içinde olay yerine intikal ediyor.
Olası bir İstanbul depreminde can ve mal kaybını en aza indirmek, şebeke güvenliğini sağlamak ve hizmet sürekliliğini tahsis etmek amacıyla geliştirilen Doğalgaz Şebekesi Deprem Risk Azaltım Sistemi Projesi; Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü, TÜBİTAK ve İGDAŞ arasındaki iş birliği ile hayata geçirildi.
İGDAŞ varoluş amacı itibarıyla, çevresel tüm faktörlere ve topluma fayda sağlama misyonu olan şirketlerin başında geliyor. Yürütülen sayısız sosyal sorumluluk projesiyle toplumun her kesimine yönelik projeler geliştiren İGDAŞ; sağlıktan eğitime, sanattan bilime kadar yapılan tüm projeleri, hazırladığı “Kurumsal Sosyal Sorumluluk Raporu” ile somutlaştırdı.
Kurumsal Varlık Yönetimi (ERP), gelişen teknoloji ile beraber değişen ihtiyaçların en verimli şekilde karşılanması için, yeterli bilgi teknolojisi altyapısıyla, müşteriler başta olmak üzere tüm paydaşlara sunulan hizmetin kalitesini sürekli olarak yükseltiyor.
İGDAŞ bugüne kadar, aralarında Türkiye’de ve sektörde ilk olma özelliği taşıyan belgelerin de bulunduğu birçok kalite standardı belgesi almaya hak kazandı.
Varlık yönetimi konusunda dünyanın önde gelen doğalgaz dağıtım şirketleri ile gerçekleştirilen benchmarking çalışmalarının sonucunda, PAS 55 Varlık Yönetimi Standardı kapsamında çalışmalara başlandı. 2014 Aralık ayında Hollanda KIWA-Mayer firması tarafından yapılan dış denetim ile İGDAŞ, Türkiye’de ve sektörde ISO 55001:2014 Varlık Yönetimi Sistemi Standardı Belgesi’ni almaya hak kazanan ilk şirket oldu.
Birçok ödül kazanarak başarılarına sürekli yenilerini ekleyen İGDAŞ, 2011 yılında Kalite Derneği KalDer tarafından verilen “Ulusal Kalite Büyük Ödülü”ne layık görüldü.

İgdaş Müşteri Hizmetleri İletişim Numarası: Acil İhbar Hattı  187
İgdaş Öneri, Talep, Şikayetleriniz İçin Numara: 153
İstabul dışından yapılacak iletişim aramaları için numara: 0212 153 00 00

İgdaş Müşteri Hizmetleri İletişim Numarası ile alakalı diğer görseller.

İgdaş Müşteri Hizmetleri İletişim Numarası

12 Nisan 2019 
Görüşlerinizi Belirtmek İster misiniz?